«

»

mei 10

Inhoud groenten- en fruitpakket van deze week

Met bij horende recepten:

Koolrabi ontmoet komkommer 

ingr.: ½ koolrabi- ½ komkommer – 1 stengel verse munt of ½ tl gedroogde munt – 10 zwarte olijven – vers gemalen zwarte peper – 1 scheutje olijfolie

  1. Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden.
  2. Komkommer wassen en in even kleine blokjes snijden.
  3. Munt wassen.
  4. Muntblaadjes van de stengel plukken en fijn hakken.
  5. Olijven in dunne ringetjes snijden.
  6. Alle ingrediënten door elkaar mengen.
     

Koolrabi-courgettesalade 

Ingr.: 1 koolrabi – 200 gram courgette – 50 à 75 gram walnoten – 3 eetlepels walnotenolie – 1 eetlepel citroen of limoensap – 3 eetlepels (soja)room

  1. Was of schil de koolrabi en rasp grof.
  2. Was de courgette en rasp grof.
  3. Schep koolrabi en courgette door elkaar.
  4. Hak de noten grof of breek ze en doe samen met de olie en het citroensap in een kom.
  5. Schep de groenten erbij, maar op smaak af met zout en laat de salade 30 à 60 minuten marineren.
  6. Schenk er naar keuze de room over.

 

Gewokte asperge met pijpajuin 

Ingr.: ½ kg witte asperges – 1 busseltje pijpajuin – 2 eetlepels olijfolie – 50 g cashewnoten – scheut witte wijn – zout & peper – pasta naar smaak.

  1. Schil de asperges met een dunschiller.
  2. Houd de asperge aan de punt vast ( die hoeft niet geschild worden ) en begin te schillen van punt naar onderkant.
  3. Doe koud water in een ruime pan.
  4. Voeg wat zout, de schillen en de onderkantjes van de asperges toe.
  5. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  6. Laat de aspergeschillen een tijdje trekken.
  7. Verwijder de schillen en de onderkantjes.
  8. Voeg de asperges toe en kook ze zachtjes 7 tot 10 minuten.
  9. Zet het vuur uit.
  10. Snijd de pijpajuin in kleine stukjes, en hak de noten in de keukenmachine.
  11. Snijd de asperges in schuine kleine stukjes.
  12. Verhit de olie in de wok zeer heet, bak hierin de asperge en de pijpajuin opscheppend op een hoog vuur gedurende ± 4 min.
  13. Doe daarna de gehakte cashewnoten erbij en verhit even mee.
  14. Voeg zout en peper toe naar smaak en blus dit geheel af met de witte wijn

bron: http://www.dewassendemaan.be

Onze webwinkel al ontdekt? Sluiten