«

»

feb 14

Inhoud voor vrijdag 16 en zaterdag 17 februari

Inhoud voor vrijdag 16 en zaterdag 17 februari

Klein groentenpakket – 7,50 € – koolrabi-schorseneren-rode biet-veldsla-venkel-Savooikool-

Groot groentenpakket – 12,50 € – koolrabi-schorseneren-rode biet-veldsla-venkel-Savooikool-suikermais-knolselder

Klein fruitpakket – 7,50 € – xenia peer-mango-jonagold-sinaas azahar-banaan-banaan fifi

Groot fruitpakket – 12,50 € -xenia peer-mango-jonagold-sinaas azahar-banaan-banaan fifi-avocado

Eenpersoons gemengd pakket – 7,50 € – koolrabi-schorseneren-rode biet-veldsla-venkel-xenia peer-mango-sinaas azahar-banaan

BESTELLEN

Steeds veel info en recepten over groenten en fruit te vinden op de sites:
www.dewassendemaan.be
www.odin.nl

RECEPTEN

Romige schorsenerensoep

(www.odin.nl)

  • 300 g schorseneren
  • 1 ui
  • een klontje boter
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl gedroogde tijm of majoraan
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 bouillonblokje
  • 3 dl melk
  • eventueel ½ dl slagroom
  • 1 el maïzena of een ander bindmiddel
  • per persoon 1 of 2 boterhammen
  • 100 g brie (of camembert)
  • ½ bakje tuinkers
  1. Schil de schorseneren en snijd ze in stukjes van een paar centimeter breed en kook ze in een laagje water gaar of kook de schorseneren in de schil in water gaar en verwijder daarna de schil.
  2. Bak de ui in boter, voeg de in stukjes gesneden schorseneren toe.
  3. Bak deze even mee en voeg dan water, melk, laurierblad, kruiden en bouillon toe.
  4. Laat de soep minimaal een kwartier koken en verwijder daarna de laurierbladeren.
  5. Pureer de soep naar wens, voeg de slagroom en eventueel water toe.
  6. Bind de soep naar wens met maïzena.
  7. Snijd de brie in plakken.
  8. Rooster de boterhammen in een broodrooster, oven of in de koekenpan.
  9. Leg er meteen plakjes brie op en strooi er voor het opdienen de tuinkers over.
  10. Serveer de soep met het geroosterde brood.

 

 

Boerenstamppot

(Velt 1998)

  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 savooi
  • 2 uien
  • 200 g seitan (of vlees)
  • scheut melk
  • 1 eetl olijfolie
  • snuifje tijm
  • muskaatnoot
  • peper & zout
  1. Schrob de aardappelen schoon.
  2. Kook ze in ca 20’ gaar in de schil (behoud van vitamines B & C).
  3. Snij de kool in reepjes.
  4. Stoom de groenten gaar (ca 10’).
  5. Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui.
  6. Voeg een snuifje tijm bij de ui.
  7. Pel de gare aardappelen.
  8. Meng de gare groenten met de aardappelen.
  9. Voeg de melk toe.
  10. Pureer het geheel (met de roerzeef of aardappelstamper).
  11. Schep de uien door de puree.
  12. Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Hou de puree warm.
  13. Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
  14. Verhit de olijfolie in een pan.
  15. Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
  16. Bestrooi eventueel met wat peper.
  17. Meng de stukjes seitan door de stamppot.

 

Onze webwinkel al ontdekt? Sluiten