«

»

feb 20

Inhoud voor vrijdag 23 en zaterdag 24 februari

Inhoud voor vrijdag 23 en zaterdag 24 februari

Klein groentenpakket – 7,50 € – Koolrabi-little gem-paksoi-spruiten-pastinaak-kastanjechampignons-

Groot groentenpakket – 12,50 € –Koolrabi-little gem-paksoi-spruiten-pastinaak-kastanjechampignons-witte kool-winterpeen-

Klein fruitpakket – 7,50 € – tarocco-Nadorcot mandarijn-Conference-jonagold-kiwi-ananas

Groot fruitpakket – 12,50 € –tarocco-Nadorcot mandarijn-Conference-jonagold-kiwi-ananas

Eenpersoons gemengd pakket – 7,50 € – Koolrabi-little gem-paksoi-spruiten-pastinaak – tarocco-Nadorcot mandarijn-Conference-jonagold-kiwi

 

RECEPTEN VAN DE WEEK:

Pastaschotel met pastinaak

(www.odin.nl)

  • macaroni of een andere pasta
  • 400 g pastinaak, in kleine stukjes
  • evt. 100 g wortel, in kleine stukjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook, geperst
  • olijfolie
  • een scheutje room
  • peper & zout
  • 1 tl oregano
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • ½ dl tomatenketchup
  • 100 g gebakken gekruide tempé of stukjes salami of blokjes ham
  1. Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit ondertussen de ui met knoflook in olie, voeg de pastinaak en wortel toe en laat dit even meebakken.
  3. Voeg een scheutje water toe en laat het op een klein pitje staan tot de groente gaar is.
  4. Roer room, ketchup en kruiden door deze schotel.
  5. Giet de pasta af en schep een eetlepel olijf-olie erdoor (tegen het vastplakken).
  6. Voeg de pasta en de tempé, salami of ham aan de groente toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Laat de smaak er even intrekken en serveer met een kleine rauwkostsalade.

 

 

Winterse koolsoep

 

  • ½ witte kool
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • groentebouillon naar smaak
  • 1 laurierblad
  • 4 jenerverbessen
  • een snuifje tijm
  • evt. letterpasta
  1. Snij de kool in dunne reepjes.
  2. Snipper de ui en fruit in de olie.
  3. Voeg de kool toe en laat even meebakken.
  4. Voeg de kruiden, pasta en (heet) water toe en laat gaarstoven, ongeveer 10′.
  5. Voeg meer (heet) water en de bouillon toe.
  6. Dit alles met een stevige boterham verwarmt meer dan genoeg tijdens de vochtige, koude dagen.

 

Onze webwinkel al ontdekt? Sluiten