Wat is Gemmotherapie? 2 Maart: GEMMOTHERAPIE PURASANA: -12%

Wat is gemmotherapie?

Gemmotherapie is de jongste tak uit de fytotherapie. Zij maakt gebruik van de knoppen, scheuten, kiemen en wortelvezels of embryonale weefsels van de planten.

Deze embryonale weefsels bevatten alle eigenschappen (zowel biochemische als energetische) van de toekomstige volledige plant (zowel van de vruchten, bloemen, bladeren, stengels, wortels, enz…) en kunnen ingezet worden om onze gezondheid te ondersteunen en/of te optimaliseren. Gemmotherapie is een holistische benadering.

Dit betekent dat gemmotherapie werkzaam is op vier niveaus :

  • fysischbloemen struikheide Gemmoconsult
  • energetisch
  • psychisch
  • emotioneel

De toepassingen zijn multipel zoals:

  • drainage
  • stimulatie
  • regeneratie
  • remineralisatie
  • regulatie

Via de gemmotherapie kom je tot homeostase. Dit houdt in dat het lichaam opnieuw in balans wordt gebracht.

De geconcentreerde gemmotherapie bevat een zeer brede waaier aan actieve bestanddelen die door hun synergetische werking de gekende kracht geven aan deze therapievorm. Anderzijds ligt de concentratie per individuele actieve stof en de dagelijkse dosis zeer laag waardoor er geen risico’s zijn op overdosering . Gemmotherapie kan bijgevolg ingezet worden voor het ganse gezin, zwangere vrouwen (behalve enkele uitzonderingen) en baby’s incluis.

De grondlegger van de gemmotherapie is de Belgische arts Dr. Pol Henry. Het onderzoek van zijn collega Dr. Niehans naar het geneeskundig gebruik van dierlijke embryonale cellen inspireerde hem in de jaren ’60 om de embryonale plantencellen te onderzoeken op hun therapeutische eigenschappen.

Van hieruit ontstaat de “fyto-embryotherapie”, waarvan hij later zijn eerste bevindingen publiceert in het boek “Phytembryothérapie”.

In de jaren ’80 is de Franse arts Dr. Max Tétau, samen met een aantal andere Europese artsen, gestart met de verdere ontwikkeling van de fyto-embryotherapie. Hij gaf de definitieve naam “gemmotherapie” naar het Latijnse woord “gemma”, wat zowel “knop” als “halfedelsteen” betekent.

Wenst u meer info contacteer Dirk De Bock

Of bezoek zijn site: http://www.gemmoconsult.be/

 

LEES MEER OVER GEMMO IN EEN EERDER BERICHT:

2 Maart: GEMMOTHERAPIE: -12%: expert DIRK DE BOCK aanwezig in de winkel!