«

»

mrt 28

Inhoud + bestel nog je verspakket voor het paasweekend!

BESTELLEN KLIK HIER

 

ALLE INFO OVER GROENTEN EN FRUIT VIND JE STEEDS TERUG OP DE PRACHTIGE SITE VAN

www.dewassendemaan.be

oa deze recepten:

Raapjes gevuld met bospaddestoelen

(www.jerryke.be)

  • 4 raapjes
  • 4 eieren
  • 40 g oesterzwam
  • 40 g champignons
  • 40 g eekhoorntjesbrood
  • 20 g boter
  • 1 sjalot of rode ui
  • wat kervel of bieslook

 

  1. Schil de raapjes en hol ze uit.
  2. Snijd het uitgehaalde vruchtvlees in blokjes.
  3. Blancheer de uitgeholde raapjes.
  4. Stoof de champignons met de fijngesneden ui of sjalot en de kruiden.
  5. Stoof in een andere pan met wat boter en water de blokjes raap.
  6. Voeg de champignons bij de raapblokjes en vul met dit mengsel de uitgeholde raapjes.
  7. Breek boven elk raapje een eitje en zet de raapjes in een ingevette ovenschotel.
  8. Laat in een voorverwarmde oven bakken tot het eiwit gestold is.

********

 

Aspergesalade met look,peterselie en zalm
by Hannah Dequeker

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 teentje look
  • Peterselie
  • Scheutje azijn
  • 1 dl sojaroom
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • Peper en zout

Werkwijze

  1. Snijd de asperges in schuine stukken
  2. Bak ze aan in een klein scheutje olijfolie
  3. Hak de look fijn en voeg ze toe en fruit voor ongeveer 4 minuten
  4. Blus met wat water, azijn en sojaroom
  5. Hak de peterselie fijn & strooi erover
  6. Werk af met de zalm

 

 

Onze webwinkel al ontdekt? Sluiten