Vrijdag 23 maart vanaf 11u: proeverij RESIDELCO Olijfolie! TOPKWALITEIT! TOP!

thumb_Olivo Centenario

Hoge kwaliteit
Onze olie, een door de eeuwen heen typisch product van Spaanse landbouw en verbouwd volgens aloude ritmes en tradities, is door de bodemgesteldheid vol en vlezig van smaak. Gewonnen uit de eerste, koude persing, zonder gebruik te maken van warmte of chemicali- en, hetgeen de smaak en voedingswaarden ten goede komt. De zuurtegraad is laag, dit is een meetbare aanwijzing voor de goede kwaliteit van onze olijven op het moment dat ze worden geperst. De enige behandelingen die onze olijven ondergaan zijn wassen, decanteren, centrifugeren en filtratie.


Onze passie, toewijding en respect voor het milieu geven een extra aspect aan onze olie!

flesHoudbaarheid; net als vroeger bewaard

 

Al in de tijd van de Grieken en Romeinen werd olijfolie in keramische vazen opgeslagen om zo de negatieve weersinvloeden op de olie zoveel mogelijk te beperken. Een keramische fles houdt de olie koeler en houdt het licht buiten, waardoor de olie minder snel bederft ten opzichte van olie bewaard in een glazen fles. Een goede bewaartemperatuur voor olijfolie is tussen de 14º en 18º C.

Residelca Olivos heeft, ondanks de meerkosten van zo’n fles, bewust gekozen om deze reeds in de oudheid gebruikte verpakkingsmethode in ere te herstellen, zodat de specifieke eigenschappen van onze olie bewaard blijven.

Meer info op hun site: klik hier