Veeakker-Pintafish-Natuurpunt: Radio2, wild, gerookte zalm, mosselen

Vrijdag 21 december: levering van veeakker-pintafish: met oa
*WILD:  OPGELET: ENIGSTE BESTELMOMENT WILD!
*MOSSELEN: SUPERLEKKER -MA ECH JOH!
*PINTAFISH AL ONTDEKT?: EERLIJKE heerlijke vis voor bv bij je kerstmenu?
*En uiteraard ook het GALLOWAY NATUURPUNTVLEES: ook steeds in diepvries!

BESTELLIJST PDF

BESTELLIJST XLS

MAIL JE BESTELLING TIJDIG NAAR bioshop.neerpelt@virusfree.be

HIERONDER MEER INFO: LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN VEEAKKER ZELF:

Mailing Veeakker
  Veeakker-Pintafish-Natuurpunt: Radio2, wild, gerookte zalm, mosselen    
Radio2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op maandag 05/11 is Wout Versteden op Radio2 geweest met zijn visie op de ‘week van de biefstuk’, een campagne van VLAM om het eten van biefstuk te promoten. Samen met Hermes Sanctorum, die sinds zijn uitstap uit de partij Groen! als onafhankelijke zetelt in het Vlaams parlement, herhaalde Wout waar we met Veeakker al meer dan 30 jaar voor gaan: eet minder vlees maar zorg dat het van goede kwaliteit is! Hermes kent Veeakker al langer en doorheen het gesprek werd duidelijk dat we, hoewel hij vegetariër is, in grote lijnen wel overeenkomen. Het heeft geen zin om gewoon vlees uit je diëet weg te laten en verder de eetgewoontes niet aan te passen. Wie dat doet heeft geen evenwichtig voedingspatroon.
Het interview zelf heeft meer dan een uur geduurd, maar de uiteindelijke uitzending neemt maar een paar minuten in beslag. Wie het stukje gemist heeft en het graag wil beluisteren kan het altijd terugvinden op facebook (link).
 
Wild
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het wild is terug beschikbaar! Liefhebbers kunnen weer genieten van everzwijn, ree, hert, fazant, bosduif, kwartel, patrijs, haas en wilde eend. Ideaal voor de koudere herfst- en winterdagen of voor de feestdagen. Wild is slechts verkrijgbaar tot het einde van het jaar. Daarna is het seizoen voorbij, dus profiteer er van zo lang het kan!
We werken met dezelfde leverancier als de voorbije jaren. Het wild is voornamelijk afkomstig uit Duitsland en Frankrijk, maar kan ook uit Polen komen volgens de beschikbaarheid. Het kan zijn dat een bepaald product tijdelijk niet beschikbaar is, maar dat proberen we uiteraard te vermijden..
 
Gerookte zalm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor de feestdagen, of om gewoon lekker te genieten, hebben we naast het wild ook een nieuw product in het aanbod.
We hebben onze wilde zalm uit Alaska laten roken! We bieden niet alleen de klassieke zalmsnedes op basis onze grote filets aan, we hebben ook een deel van de kleine filets in hun geheel laten roken. Een rokerij in Wallonië heeft voor het roken op hout van appelbomen gezorgd waardoor het terug een lokaal product wordt.
We hebben de verkoop van zalmsnedes onderschat waardoor deze ondertussen reeds uitverkocht zijn. Als we terug grote filets binnen krijgen kunnen we ze opnieuw laten roken en brengen we u zeker op de hoogte van het nieuwe aanbod. De kleine filets zijn wel nog beschikbaar. Hiervan hebben we er meer kunnen laten roken dan van de grote.
Gerookte zalm is bedoeld om koud te eten. Moest je toch beslissen om de filet te bakken dan zal de gerookte smaak veel sterker uitkomen.
 
Mosselen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ook nog even vermelden dat de mosselen op dit ogenblik op hun best zijn. Wanneer het seizoen precies ten einde loopt, kunnen we enkel proefondervindelijk vaststellen. Vermoedelijk zal het ten einde lopen in februari, maart 2019, dus er is nog tijd, maar momenteel zijn ze echt overheerlijk. Mosselliefhebbers slaan dus maar beter meteen toe!
 
Tip! Kijk je er tegenop om de mosselen op klassieke wijze met mosselgroenten klaar te maken? Je kan de mosselen ook rechtstreeks in een wok met een klein beetje olie klaar maken. Nu en dan even omroeren tot de schelpen open gaan en … klaar!
Als je niet graag met ‘mosselsoep’ blijft zitten, is dit een eenvoudige bereiding. De smaak van de mosselen blijft zo heel zuiver. Je kan er dan ook nog een scheutje witte wijn of bier (wit of blond)­ aan toevoegen om het een andere toets te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos om snel een kilo mosselen klaar te maken.
 
jan versteden
Veeakker – Pintafish